EPHOKAM - Frequently Asked Questions

Deze pagina bevat vragen die ons regelmatig gesteld worden. Wellicht kunt u het antwoord op uw vraag hier al vinden, maar u kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Hoe EPHOKAM werkt

EPHOKAM's garantie en onderhoud

Materiaalgebruik


Hoe EPHOKAM werkt

Ik wil graag een EPHOKAM stuk voor mijn tuin, maar er is geen catalogus. Wat te doen?
U heeft gelijk. Er is geen catalogus, omdat we unieke stukken maken. Als u een EPHOKAM wilt, neem dan contact met ons op. Wij zullen dan een afspraak maken om over uw specifieke wensen te praten. Vervolgens maken we een tekening en als het ontwerp u bevalt, kunt u ons de definitieve opdracht geven en gaan we aan het werk.
Hoe gaat EPHOKAM te werk om een stuk te maken dat voldoet aan mijn wensen?
We zullen zorgvuldig luisteren naar uw specifieke en persoonlijke wensen. Daaraan voegen we onze expertise en ontwerpideeën toe en we maken een schets. Deze schets bespreken we met u. Pas als u aangeeft dat het ontwerp u bevalt, kunt u ons opdracht geven en gaan we aan het werk.
Zijn alle EPHOKAM meubels uniek?
Ja, alle EPHOKAM meubelstukken zijn uniek. Het ontwerpen voor u is een van de leukste dingen in ons werk.

naar boven

EPHOKAM's garantie en onderhoud

Welke garantie geeft EPHOKAM op zijn producten?
EPHOKAM behandelt zijn producten zodat ze vele jaren mooi blijven. Daarom hebben we er alle vertrouwen in dat u van ons werk jarenlang plezier heeft. In het onwaarschijnlijke geval dat er toch iets mis gaat binnen twee jaar, vervangen we de onderdelen. Dit gaat natuurlijk niet op voor mechanische beschadigingen of voor beschadigingen door het gebruik van agressieve schoonmaakproducten (of andere chemicaliën).
Als er onderhoud nodig is, doet EPHOKAM het dan?
Om oppervlakken mooi te maken, gebruiken we een speciale olie voor de afwerking. Deze vraagt om onderhoud, met name in de eerste jaren. Vergelijk het met uw auto. Door regelmatig wassen en waxen ziet die er gewoon beter uit. Het in de olie zetten is een eenvoudige behandeling die u zelf kunt uitvoeren, maar als u dat wilt kunnen we in de koopovereenkomst opnemen dat wij het onderhoud doen. Dan komen we eens per jaar langs.

naar boven

Materiaalgebruik

Gebruikt EPHOKAM alleen hout?
Nee, we gebruiken ook andere materialen. We hebben een sterke voorkeur voor hout maar we combineren het ook vaak met bijvoorbeeld natuursteen en staal. Dergelijke combinaties zijn vaak erg mooi.
Waarom is hout goed voor mijn buitenmeubilair?
Hout is mooi. Er zijn vele houstoorten met diverse kleuren en texturen. Hout is ook een hernieuwbare grondstof. Het heeft een heel gunstig milieuprofiel. Bomen groeien door CO2 uit de lucht te binden. Natuurlijk hout lijdt onder weer en wind. Het veroudert door UV expositie (in het zonlicht) en door micro-organismen. EPHOKAM gebruikt een speciale technologie om dit tegen te gaan (zie De Technologie). Daardoor blijft het vele jaren mooi.
Kan EPHOKAM verschillende houtsoorten toepassen en blijft het contrast gehandhaafd?
Ja, EPHOKAM maakt gebruik van veel verschillende houtsoorten. Heel lichte houtsoorten ("blond") worden iets donkerder (geler) door de behandeling. Donkere houtsoorten behouden hun kleur.
Waarom vergrijst EPHOKAM hout niet?
Om dit uit te leggen moeten we eerst vertellen hoe vergrijzing werkt. Het is een combinatie van verschillende gelijktijdige processen. Eén van de stoffen waaruit hout is opgebouwd is lignine. Onder invloed van zonlicht kan lignine oxideren. De oxidatieproducten kunnen oplossen in water en spoelen uit het hout door de regen. Er blijft dan een wit vezelachtig oppervlak over. Tegelijkertijd gaan er schimmels in het hout groeien die donkerblauwe of zwarte schimmeldraden hebben. De combinatie van wit en zwart levert de grijze kleur op. EPHOKAM modificeert het hout. De lignine is dan veel minder gevoelig voor oxidatie. Daarom wordt het hout niet meer wit. Tegelijkertijd maakt het het hout onherkenbaar voor houtetende schimmels. Daarom wordt het niet meer zwart.
Moet ik iets doen om de meubels mooi te houden?
Ja, ook al is het hout door ons behandeld, de afwerklaag is een oliehoudend product dat onderhoud behoeft. Zeker in de eerste jaren is onderhoud een keer per jaar nodig. Vergelijk het met uw auto. Door regelmatig wassen en waxen ziet die er gewoon beter uit. Het in de olie zetten is een eenvoudige behandeling, maar als u dat liever heeft kunnen wij het voor u doen.

naar boven

check our links